ФІЗИКА & ІКТ
Сайт учителя фізики Ілони Хляпової



Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
П`ятниця, 29 Березня 2024, 17:05
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

МЕНЮ САЙТУ
ПОШУК НА САЙТІ
ПОДІЇ ГІМНАЗІЇ №31
ЛЕТАЮЩИЕ СТАКАНЫ
МОЛОКО КОЛЬОРОВЕ
ОПТИКА
ІнтернетУрок
ФІЗИЧНИЙ КАЛЕНДАР
БЕРЕЖІТЬ СВІЙ ЧАС!
ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА
НА УРОЦІ
ВІДКРИТИЙ СВІТ
КАТАЛОГ САЙТІВ
Каталог українських сайтів
український каталогУкраина-Сегодня: Каталог сайтов
Безкоштовний каталог сайтівКаталог полезных сайтов. Каталог интересных сайтов
Каталог сайтів України
Рейтинг@Mail.ru
СТАТИСТИКА
ЭЛЕКТРОННЫЕ КНИГИ
ВІК САЙТУ
Головна » 2011 » Вересень » 20 » МІСЯЧНЕ ТЯЖІННЯ
00:03
МІСЯЧНЕ ТЯЖІННЯ

З мису Канаверал у США стартували два ідентичних космічних апарати, які займуться вимірюванням сили гравітації нашого природного супутника - Місяця. 

Супутники GRAІ (Gravіty Recovery and Іnternal Laboratory) були виведені на сильно витягнуту еліптичну орбіту вранці у суботу за місцевим часом ракетою-носієм "Дельта". Ця орбіта лише до кінця цього року виведе їх у точку, де короткий імпульс двигунів переведе їх на орбіту Місяця. 

Їхнім головним завданням стане безпрецедентно точне вимірювання варіацій у силі місячного тяжіння. Ці дані повинні допомогти вченим скласти нове уявлення про внутрішню будову Місяця, а також пояснити незрозумілі зараз розходження в складі порід на видимому і зворотньому боці супутника Землі. 

Грубі карти зміни сили гравітації на Місяці є вже зараз. Вони складені на основі аналізу пертурбаций орбіт космічних апаратів, що обертаються навколо Місяця. 
"Нові супутники зможуть в 100 разів підвищити точність вимірювання сили гравітації на видимому ьоці, і в 1000 разів - на зворотньому боці Місяця", - заявив науковий директор програми GRAІ доктор Роберт Фогель. 

Ученим відомо, що величезні рівнини на видимому боці Місяця, так звані моря, не мають аналога на зворотньому, невидимому із Землі боці цього небесного тіла. Це залишається астрономічною загадкою, що до цих не розгадана.

Після виведення на низьку білямісячну орбіту висотою всього 55 км, обидва супутники почнуть роботу, що триватиме кілька місяців. Незначні зміни у висоті польоту й прискоренні будуть фіксуватися приладами другого супутника, що буде йти за першим на відстані 200 км. Цей зв'язок є надзвичайно чутливим інструментом, що фіксує різну щільність місячних порід. 

Зіставлення цих даних з топографічною інформацією про місячну поверхню, зокрема, з даними про рельєф, дасть селенологам уявлення про внутрішню структуру Місяця й розподілі її маси. 
Учені мають намір також перевірити за допомогою цих експериментальних даних гіпотезу про те, що зворотній бік Місяця сформувався багато в чому за рахунок зіткнення з іншим небесним тілом на самих ранніх етапах формування нашого супутника.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 1035 | Додав: Ilona
ВХІД
КАТЕГОРІЇ РОЗДІЛУ
ВІТАННЯ [31]
НОВИНИ [31]
ТЕРМІНОВО [29]
ЦІКАВЕ [48]
ВЧИТЕЛЯМ [17]
УЧНЯМ [72]
ПЕРЕМОЖЦІ ОЛІМПІАД
ТЕСТИ ЗНО онлайн
Simple Science
ТЕХНОЛОГІЇ
ШколаСучаснихЗнань
SCHOOL CHAMPION
KHAN ACADEMY
KHAN ACADEMY
COURSEERA
ЗНО
НА УРОЦІ
ОСВІТНІ САЙТИ
Powered by BannerFans.comУкраинский портАл
        Навчально-методичний центр м. Запоріжжя.
Каталог освітніх сайтівwww.all-fizika.com[Довідник] для вчителів
Сеть творческих учителей
НАШ БАННЕР
BannerFans.com
ПОГОДА

Website "ФІЗИКА І ПРИРОДОЗНАВСТВО" by Ilona Khlyapova © 2024 |