ФІЗИКА & ІКТ
Сайт учителя фізики Ілони Хляпової



Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
П`ятниця, 29 Березня 2024, 01:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

МЕНЮ САЙТУ
ПОШУК НА САЙТІ
ПОДІЇ ГІМНАЗІЇ №31
ЛЕТАЮЩИЕ СТАКАНЫ
МОЛОКО КОЛЬОРОВЕ
ОПТИКА
ІнтернетУрок
ФІЗИЧНИЙ КАЛЕНДАР
БЕРЕЖІТЬ СВІЙ ЧАС!
ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА
НА УРОЦІ
ВІДКРИТИЙ СВІТ
КАТАЛОГ САЙТІВ
Каталог українських сайтів
український каталогУкраина-Сегодня: Каталог сайтов
Безкоштовний каталог сайтівКаталог полезных сайтов. Каталог интересных сайтов
Каталог сайтів України
Рейтинг@Mail.ru
СТАТИСТИКА
ЭЛЕКТРОННЫЕ КНИГИ
ВІК САЙТУ
Головна » 2015 » Травень » 23 » Навчання в США
23:59
Навчання в США

UkraineGlobalScholars: Як безкоштовно здобути освіту у США

Про те, як талановитим українським школярам вступити на безкоштовне навчання до найкращих університетів США розповідає головний координатор некомерційної програмиUkraineGlobalScholars Юлія Сичікова.

Юлія, безкоштовне навчання в найкращих університетах США здається чимось нереальним. Поясніть, будь ласка, як таке може бути?

У нас в Україні існує упередження, що тільки багаті люди можуть навчатися за кордоном. Люди звикли думати, що якщо ти не син заможного чиновника або підприємця ти не можеш вчитися в Гарварді. Насправді це не так.

Кращі університети Сполучених Штатів, особливо ті, які входять в елітний клуб Ліги Плюща виділяють чималу фінансову допомогу іноземним студентам. Коли абітурієнт з України подає документи в один з університетів Ліги Плюща, він додає свою фінансову інформацію, де вказані доходи його сім'ї, і університет на підставі всіх поданих документів вирішує, чи гідний цей кандидат фінансової допомоги.

А оскільки наша програма вибирає кращих з кращих, наші студенти завжди примудрялися отримувати повний фінансовий пакет допомоги від університету. Таким чином, університет сплачує за навчання, проживання, харчування, підручники і навіть можливо квитки додому один раз на рік протягом 4 років навчання в Сполучених Штатах.

Серед вишів, в які ми допомагаємо поступити на безкоштовне навчання, особливе місце посідають 8 елітних вищих навчальних закладів з Ліги Плюща тому, що вони надають найбільше фінансової допомоги. Ці виші дуже великі, володіють величезними фінансовими можливостями та надають фінансову допомогу великій кількості студентів.

Але учасники нашої програми успішно поступали не тільки до Ліги Плюща: при вступі ми надаємо нашим абітурієнтам список з 50 кращих університетів США. Але якщо, наприклад, Гарвард або Університет Пенсільванії виділяє по декілька стипендій українцям на рік, то менш відомі університети надають всього одну-дві стипендії на всіх інтернаціональних студентів.

Пакет фінансової допомоги іноземним студентам також дають так-звані Boarding Schools або Prep Schools.

 

Тобто програма Ukraine Global Scholars допомагає вступати не тільки в університети, а й на підготовчі програми в американські школи? Розкажіть, будь ласка, на кого розрахована програма?

Програма Ukraine Global Scholars розрахована на дві категорії школярів України. Перша категорія - це школярі 8-9 класів. За допомогою нашої програми вони можуть вступати до Boarding Schools, Prep Schools - американських приватних шкіл-пансіонів у яких дуже інтенсивна програма, яка допомагає випускникам вступити до університету.

Друга категорія - це школярі 10-11 класів, які планують вступати до університетів. Таким чином, наша програма охоплює школярів 8-11 класів.

Ми шукаємо зірочок в Україні, які зможуть поступити з нашою допомогою на безкоштовне навчання в найкращі виші США.

Які вимоги ви маєте до кандидатів?

Кандидати повинні володіти певними якостями і заслугами. Ми відбираємо школярів, у яких відмінний середній бал, у яких крім навчання є інтерес до певної галузі, а також ряд інших захоплень і хобі. Вони можуть відмінно малювати, співати, допомагати іншим, це можуть бути президенти шкіл - молоді люди, що володіють лідерськими якостями і т.д.

І крім того, що кандидати повинні бути відмінниками, вони повинні бути кращими в Україні, наприклад, вони можуть бути переможцями регіональних, обласних, всеукраїнських олімпіад, МАН, різноманітних конкурсів і т.д.

Найголовніший критерій відбору - це здатність людини вступити до престижного вишу і все що з цим пов'язано. Ми повинні бути впевнені, що ті якості, якими абітурієнт сьогодні володіє плюс семінари та підготовка на нашій програмі дадуть йому можливість поступити до одного з кращих університетів США. Слід сказати, що часто претенденти поступають не з першого разу, а й з другого і навіть з третього.

Ми дивимось на рівень англійської: якщо у кандидата погана англійська він не може успішно скласти американські тести і подавати свій аплікаційний пакет в престижні виші. Якщо рівень англійської не дуже хороший, але інші заслуги учня надихають, і якщо така людина готова тяжко працювати, щоб підтягти свій рівень англійської ми можемо прийняти цю людину в програму. Адже головне для нас - потенціал учнів, а добре знання англійської саме по собі не є запорукою професійного успіху.

Друга вимога - це працьовитість і амбітність. Наші успішні кандидати точно знають, чого вони хочуть - вони готові вступати на навчання до Сполучених Штатів, вони готові пройти цей складний шлях, вони будуть вчитися і робити все можливе, щоб поступити.

Третє - це різнобічний розвиток людини. У виші США важко поступити, якщо ти просто заучуєш весь матеріал і все що тобі цікаво - це отримати гарну оцінку. Університети США приймають людей дуже різнобічних. Крім навчання у тебе повинен бути свій набір хобі, інтересів до навколишнього світу, лідерські якості. Ми повинні бачити, що людина для свого віку зріла.

Зрілість - четвертий і дуже важливий критерій. Бо якщо людина незріла вона не розуміє рівня відповідальності, і їй буде важко жити одній в Штатах і успішно навчатися в університеті.

Як саме ви допомагаєте українським абітурієнтам?

Зараз ми проводимо відбір учнів з України, який триває до 15 червня - це перший етап нашої програми. Всі бажаючі можуть подати весь пакет документів, перелік яких вони можуть знайтина нашому сайті.

Після цього ми проводимо тести та інтерв'ю з кандидатами, після яких здійснюємо фінальний відбір. В результаті ми відбираємо 5-10 найталановитіших українських школярів (до кінця червня).
У серпні ми починаємо інтенсивну програму підготовки відібраних учасників для вступу в найкращі виші США - це другий етап нашої програми.

Протягом двох-трьох тижнів ми проводимо з нашими учасниками практично весь час і навчаємо їх тому, як правильно подавати документи, як писати американський твір, як подавати фінансові документи, як готуватися до SAT, TOEFL і т.д.

За 2-3 тижні ми вкладаємо в голову учасника ту інформацію, яку американські абітурієнти отримували впродовж усього життя.

Після цього у вересні-жовтні абітурієнти починають самостійну підготовку до вступу у виші (третій етап), подають документи і якщо у них є додаткові питання, вони можуть звернутися до нас або до студентів нашої мережі, які вже пройшли через цей процес у Сполучених Штатах.

Процес вступу на нашу програму є складним і висококонкурентним - ми вибираємо кращих з кращих, тому що саме таких кандидатів приймають на навчання кращі університети США.

Процес вступу до університетів і шкіл США, як правило, досить тривалий. Абітурієнтам зазвичай потрібно 3-4 місяці, щоб зібрати всі документи, підготувати і відправити. Щороку документи відправляються до грудня-січня, університети їх розглядають і приймають рішення до березня-квітня 2016 року. Тоді абітурієнти вже знають, чи зараховані вони і починають готуватися до навчання, яке розпочнеться восени 2016 року.

Як правило, абітурієнт вступає у декілька вишів (5-10) залежно від його бажання, і один з цих вишів надає такому учневі повну фінансову допомогу.

Чи потрібно щось платити за участь у вашій програмі?

Участь у нашій програмі однозначно безкоштовна. Крім того, що ми надаємо абітурієнтам ресурси для вступу, ми ще й оплачуємо учням тести, які вони повинні здавати при вступі до університетів (TOEFL, SAT, SATII).

Ми, співзасновники UkraineGlobalScholars, самі є вихідцями з простих українських сімей, і тому хочемо безкорисливо допомогти таким же, як і ми. У нашому гуртку випускників кращих американських вишів є представники Запоріжжя, Полтави, Черкас, Одеси, Бердянська, Вінниці, інших міст - практично з усіх регіонів України.

Які цілі Ви переслідуєте, безкоштовно допомагаючи українським школярам?

Раніше в Україні існувала програма USA/USA (Ukrainian Student Association in the United States of America) і майже всі члени нашої команди співзасновників UkraineGlobalScholars пройшли через цю програму. Програма USA/USA вибирала найдостойніших учнів в Україні і допомагала їм вступати в західні університети, але в якийсь момент вона перестала існувати (2008-2009 роки).

Ми побачили, наскільки західна освіта змінила наше життя, і вирішили заповнити відсутність програми USA/USA своєю власною програмою під іншим ім'ям - UkraineGlobalScholars.

Я народилася в місті Бердянськ Запорізької області, поступила через програму USA/USA в Університет Пенсільванії в 2007 році. Працювала в Бостоні, а потім ще й в Україні останній рік-півтора, і в цьому році вирішила крім кар'єри зайнятися некомерційною діяльністю та підтримкою українських студентів.

Крім мене в нашій команді ще 4 людини, які складають кістяк програми - це Михайло Лемеш із Запоріжжя, який закінчив Deerfield Academy boarding school і Гарвард і зараз працює в McKinsey, Анна Левіна - закінчила St. Mark's boarding school, MIT і тепер отримує ступінь PhD в Гарварді, Влад Виходeць, який щойно вступив до Єля і Роман Євстігнєєв, який також є випускником Choate Rosemary Hall boarding school і Гарварду і який починає кар'єру банкіра в Нью-Йорку.

Всі ми виграли грант і отримали повну фінансову стипендію від університетів, в які поступали. А оскільки ми вже всі пройшли через цей процес, ми хочемо допомогти найталановитішим українцям, у яких є амбіції, бажання і потенціал вступити на безкоштовне навчання в кращі університети США.

Наша головна місія - це зруйнувати стереотипи і допомогти Україні в питанні підготовки високопрофесійних і компетентних кадрів. Коли людина вчиться в одному з кращих університетів світу, у неї змінюється світогляд, вона готова не тільки багато заробляти, але також і багато віддавати суспільству. А віддавати можна по різному: можна працювати на уряд, можна будувати бізнеси і давати людям роботу, можна розвивати науку в Україні або на глобальному рівні, можна займатися волонтерством. Наше завдання цього року - відібрати 5-10 найкращих учнів в Україні і допомогти їм вступити на безкоштовне навчання і тим самим допомогти їм стати світовими лідерами в тій сфері, яка їм цікава.

Наскільки українським студентам допомагають інші студенти найкращих американських вишів, в які вони поступають?

Крім нетворкінгу самої нашої програми серед вихідців з України існує ще й нетворкінг самих студентів та випускників кращих американських вишів. Зрозуміло, що виші Ліги Плюща привертають до себе найталановитіших студентів з усього світу (10-15% учнів в таких вишах є інтернаціональними студентами), у тому числі і з впливових сімей. І коли ти вчишся в цьому середовищі - ти знайомишся з величезною кількістю нових людей з різних культур, знаходиш хороших друзів, і ця дружба може тривати все життя. Спочатку ви допомагаєте одне одному в навчанні, потім у пошуку роботи, потім ви стаєте співзасновниками однієї компанії і разом ведете бізнес. І таких історій маса. Варто тільки поступити.

Розмовляв: Павло Петриченко, Освіта.ua

 

Категорія: УЧНЯМ | Переглядів: 667 | Додав: Ilona | Теги: UkraineGlobalScholars, США, освіта
ВХІД
КАТЕГОРІЇ РОЗДІЛУ
ВІТАННЯ [31]
НОВИНИ [31]
ТЕРМІНОВО [29]
ЦІКАВЕ [48]
ВЧИТЕЛЯМ [17]
УЧНЯМ [72]
ПЕРЕМОЖЦІ ОЛІМПІАД
ТЕСТИ ЗНО онлайн
Simple Science
ТЕХНОЛОГІЇ
ШколаСучаснихЗнань
SCHOOL CHAMPION
KHAN ACADEMY
KHAN ACADEMY
COURSEERA
ЗНО
НА УРОЦІ
ОСВІТНІ САЙТИ
Powered by BannerFans.comУкраинский портАл
        Навчально-методичний центр м. Запоріжжя.
Каталог освітніх сайтівwww.all-fizika.com[Довідник] для вчителів
Сеть творческих учителей
НАШ БАННЕР
BannerFans.com
ПОГОДА

Website "ФІЗИКА І ПРИРОДОЗНАВСТВО" by Ilona Khlyapova © 2024 |